Taler du med din hund?

Snakker du med dit dyr?
Vi lever i en verden, hvor en masse forskning offentliggøres hver eneste dag.

Hvad skal man tro på, og hvad skal man tage med et gran salt?

Man snakker om udtrykket antropomorfisme. Det betyder at tilføje menneskelige kvaliteter til ting, der ikke er menneskelige. I dette tilfælde dine kæledyr.

Nicholas Epley fra University of Chicago er professor i adfærdsvidenskab. Han siger; “at have evnen til at give for eksempel en kat menneskelige træk er en naturlig og typisk menneskelig egenskab. Dette er et af de karakteristika, der adskiller mennesker fra andre levende væsener”.

Ifølge professoren gør vi mennesker dette oftere end vi indser. For eksempel taler vi med vores planter, vores bil eller de førnævnte kæledyr. Det er det samme fænomen, der sker, hvis du skriger af tv’et, der ikke virker eller din telefon, der ikke gider og samarbejde.

Desuden forklarer Epley at antropomorfisme er et klart tegn på intelligens.

– At anerkende en andens sind indebærer de samme psykologiske processer som når man anerkender et dyr, en gud eller andet. Det er en afspejling af vores hjernes evner og er slet ikke et udtryk for at være dum.

Så næste gang vennerne eller familien spørger om du er “skør” fordi du taler til din hamster, kat eller fugleedderkop – så kan du forklare for dem, at det bare er et tegn på din intelligens!